SPAGHETTI z krewetkami

spaghetti

Szybkie, proste i efektowne, czyli spaghetti z krewetkami! Jest naprawdę proste w przygotowaniu i jeżeli nieco znudziła Wam się klasyczna wersja spaghetti to koniecznie wypróbujcie tą. Ilość składników możecie modyfikować według własnych upodobań. Warto przygotować od razu nieco więcej bo z pewnością przyda się Wam na kolejny dzień (bądź na dokładkę)!

Składniki:

  • ok. 60 g makaronu spaghetti lub linguine
  • pomidory w puszce/passata (ok. 100 g)
  • garść krewetek
  • ząbek czosnku
  • pepperocino/chilli
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz, mieszanka ziół włoskich
  • pieczywo na grzanki

Sposób przygotowania:

  1. Na oliwie podsmażamy wyciśnięty przez praskę czosnek i pepperocino.
  2. Dodajemy krewetki, trzymamy chwile na ogniu, po czym dodajemy pomidory w puszce i ogrzewany do momentu zagrzania się sosu.
  3. Na koniec dodajemy ugotowany makaron, doprawiamy do smaku i mieszamy.
  4. Z pieczywa przygotowujemy grzanki na patelni – warto skropić je oliwą i dodać nieco przeciśniętego przez praskę czosnku (pieczywo kroimy drobno i podpiekamy lub rozdrabniamy w thermomixie).
Smacznego! 🙂

Może Ci się również spodobać

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *